29 – 31 januari 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Chef’s

ard slot

Ard Slot

‘Geen moeilijk gedoe, gewoon lekker eten en drinken!’ Met dat motto staat Ard aan het roer van Restaurant Os en Peper in de binnenstad van Zwolle. Eenvoud, kwaliteit en passie is waar het restaurant voor staat. Waar mogelijk wordt er gekookt met regionale en seizoensproducten, maar Ard houd ook van bijzondere smaken en specerijen. 

Meer info »

Chiel de Groot

Chiel speelt een thuiswedstrijd, want zijn restaurant Amused is gevestigd in Hardenberg. Chiel werkt samen met zijn partner Corine Vink, die als vinologe de mooiste wijn en spijs combinaties maakt. Bij Amused wordt gekookt met producten uit de eigen groentetuin en met wat het seizoen te bieden heeft. Dat vormt de basis voor het verrassingsmenu. Naast het restaurant hebben zij onlangs een wijnbar geopend.

Meer info »

Emiel Kwekkeboom

Emiel leerde de beginselen van het vak bij de Cas Spijkers Academie en vertrok daarna met zijn vriendin Mandy Overbeek naar Amsterdam om bij restaurant La Rive van het Amstel Hotel veel ervaring op te doen. Hij heeft veel wedstrijden gekookt en won in 2017 de Gouden Koksmuts. Hij sprak toen als wens uit om zijn eigen restaurant in Enschede te openen en zo geschiedde. In 2019 opende hij samen met Mandy Restaurant Joann, vernoemd naar hun beide moeders. Het duo kenmerkt zich door passie, inzet en plezier. Gastvrijheid vinden zij minstens zo belangrijk als het creëren en serveren van mooie gerechten. Ze doen er met het hele team alles aan om de gast een onvergetelijke avond te laten beleven. In 2024 werd het harde werk en de passie beloond met een Michelin ster.

Meer info »

Jelle Jansen

Jelle mag zich sinds april 2023 (wederom) sterrenchef noemen, want Restaurant De Woage werd door Michelin met een ster bekroond. Wederom omdat Jelle eerder deel uitmaakte van een sterrenteam bij Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde welke in die tijd met twee sterren is onderscheiden. Jelle begon bij De Groene Lantaarn als leerling, groeide achtereenvolgens door van chef de partie tot sous-chef en tenslotte keukenchef onder leiding van Jarno Eggen. In 2019 namen Jelle en zijn vrouw Corine Kleine Restaurant De Woage over in Gramsbergen, wat op 8 kilometer ligt van Jelle zijn geboorteplaats Hardenberg. Jelle kookt gedurfd met pure smaken en ingrediënten en dat is ook bij Michelin niet onopgemerkt gebleven. Michelin omschreef het als “een restaurant zonder poespas, maar met het plezier van echte smaken.” 

Meer info »

Lars Aukema

Lars had op zijn 15e zijn eerste baantje in de keuken en is nooit meer uit de keuken weggegaan. Hij heeft het vak geleerd bij de Librije waar hij in 2013 begon als Chef de Partie en is doorgegroeid naar Senior Sous Chef. In 2022 werd hij Chef bij Brass Boer Thuis, die onder zijn bezielende leiding in april 2023 werd onderscheiden met een Michelinster. Lars is zich niet lang daarna op wat anders gaan richten, want in november opent hij samen met zijn vriendin Lisa Stam restaurant Affect in Zwolle. Een naam die niet bij toeval gekozen is, want zij willen in restaurant Affect “emotie beïnvloeden, warmte uitstralen en affect(ie) uiten voor het vak”. In 2024 is Restaurant Affect met een Michelin ster.

Meer info »

Martijn Kuik

Na betrokken te zijn geweest als chef bij de Sukerieje vanaf het begin, is Martijn nu bezig met een nieuw avontuur. Hij is druk bezig met het opzetten van een eigen restaurant. Naast de Sukerieje heeft Martijn ook heel wat jaren als chef gewerkt bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Al deze ervaring neemt hij nu mee en komt straks, bij de opening van een nieuw restaurant, goed van pas. Ongetwijfeld gaan gasten hier genieten van smaakvolle gerechten in een fijne ambiance.

Meer info »

Nelson Tanate

Nelson Tanate is een bekend sterrenchef die zijn culinaire stempel heeft gedrukt als een van de creatieve geesten achter het befaamde restaurant De Librije.  Na zijn culinaire opleiding en verschillende stages bij gerenommeerde restaurants, trad Tanate toe tot het team van De Librije, waar hij zijn vaardigheden en creativiteit kon ontplooien onder begeleiding van Jonnie en Thérèse Boer.

Met een voorliefde voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten, heeft Nelson Tanate bijgedragen aan het verheffen van De Librije tot een internationale culinaire bestemming. Zijn talent en toewijding hebben geleid tot de bekroning van het restaurant met prestigieuze Michelin-sterren en talloze onderscheidingen.

Meer info »

Nick van Swaal

Nick kookt al meer dan 20 jaar, waarvan 10 jaar in sterrenrestaurants (De Bokkepruik en Het Rode Koper) en daarna 6 jaar als chef bij Paping/de Zon in Ommen. Tijdens Horeca Vakbeurs heeft hij een thuiswedstrijd, want de Rheezer Bistro is gelegen in het bos aan de rand van Hardenberg. Hij houdt van lekker koken zonder al te veel poespas, zodat de producten goed tot hun recht komen. Zijn kookstijl is een mix van klassieke gerechten met internationale invloeden en een vleugje Vechtdal. Zijn verse producten haalt hij als het kan uit de regio, want wat goed is, hoeft niet van ver te komen!

Meer info »

Niek van Leeuwen

Niek heeft gekookt bij Envy in Amsterdam en The Jane in Antwerpen en was betrokken bij de ontwikkeling van het Buitenhuys in Heino. Zijn droom voor een eigen restaurant is augustus jl. verwezenlijkt aan het Bethlehemplein in Zwolle: L’église. Hij kookt vanuit de Franse basis met invloeden uit de hele wereld. Bij de inrichting van het restaurant is veel oog geweest voor details die bijdragen aan de totaalbeleving. Ze ontwierpen een eigen servies, de ijzerhandel maakte een blokje om het bestek op te leggen en de lampen zijn van afval van stukadoorsbedrijven.

Meer info »

Steven Klein Nijenhuis

“Van afwasser tot sterrenchef” het zou de titel kunnen zijn van Steven zijn biografie. Op zijn 19e begonnen als afwasser in een strandpaviljoen en op zijn 35e onderscheiden met een Michelinster, binnen één jaar nadat hij zijn eigen restaurant opende! En ook na 9 jaar draagt hij deze nog met trots. Steven is een échte autodidact, hij heeft nooit een opleiding gedaan. Toen hij 5 jaar als kok werkte, ontdekte hij het talent in zichzelf en besloot dat hij zo goed mogelijk wilde worden. Hij kreeg de kans om chef te worden bij Herberg de Valk in Middelstum en had alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Een korte tijd bij een sterrenrestaurant volgde en toen startte hij zijn eigen restaurant. Zijn passie voor de Aziatische keuken is ontstaan tijdens zijn vele reizen naar Azië en proef je terug in zijn gerechten bij Herberg Onder de Linden. Hij kookt naar eigen zeggen op gevoel, no-nonsense en kleurt vaak buiten de lijntjes. Vroeger misschien wel eens te ver buiten de lijntjes, maar inmiddels heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld en balans gevonden.

Meer info »

Yannick Roodhof

In de Sukerieje staat Yannick Roodhof aan het roer. Hij houdt ervan om de gasten smakelijk te verrassen met eerlijke en verantwoorde producten. Er wordt gekookt vanuit de kracht van groente, wat terug te zien is in het logo, en met mooie vis- en vleesproducten. Het restaurant is april 2023 verhuisd van Dalfsen naar het monumentale 17e-eeuwse Hopmanshuis in de Zwolse binnenstad, waar de chefs vanuit de open keuken hun gasten een gastvrij onthaal bieden.

Meer info »