HARDENBERG – Begin
januari dit jaar bracht beursorganisator Easyfairs het nieuws naar buiten een
nieuwe horecavakbeurs te lanceren in Hardenberg. Waar in het vooronderzoek al
een positief sentiment naar voren kwam, is dat nu dubbel en dwars bevestigd. De
organisatie krijgt veel enthousiaste reacties van zowel leveranciers die willen
exposeren op de beurs, als horecaondernemers die de beurs willen bezoeken: “Een
aanwinst voor de regio!” is een veelgehoorde reactie. De eerste editie is op
29, 30 en 31 januari 2024 in Evenementenhal Hardenberg. Nu, een jaar voor de
opening, is de beurs al gevuld met tientallen exposanten.
In een tijd waarin veel
horecaondernemers drukker zijn dan ooit tevoren (door bijvoorbeeld zelf veel
meer mee te werken in de zaak) zijn zij erg blij eindelijk een vakbeurs ‘in hun
achtertuin’ te kunnen bezoeken. De omgeving telt veel horecazaken die met
dezelfde uitdagingen kampen: onder andere moeite met het vinden van goed
personeel en stijgende inkoopprijzen. De zaak moet blijven draaien, dat gaat
voor op het bezoeken van vakbeurzen verder weg. “Leveranciers merken ook dat
zij ondernemers uit het oosten maar weinig spreken op andere beurzen en zien in
het oosten dan ook nog veel potentieel. Ook voor hen is Horeca Vakbeurs dus een
mooie toevoeging”, aldus Wieke Oostenenk, adviseur bij Horeca Vakbeurs. De
afgelopen tijd hebben onder meer Heisterkamp Dranken, Koppert Cress, De Jong
Disposables, ‘Njoy Softijs en Kassanet Nuus al toegezegd. De volledige
deelnemerslijst wordt binnenkort gedeeld.
Totaalbeleving voor de
branche
De
vakbeurs richt zich volop op beleving, iedere horecaprofessional wordt
uitgenodigd de nieuwste trends en ontwikkelingen op horecagebied te ervaren. De
focus ligt op het midden- en hoge segment van de horeca. Centraal staat
beleving; een bezoek aan de beurs moet inspireren en informeren door nieuwe smaken
te ervaren, maar ook bijvoorbeeld nieuwe technologieën ter plekke uit te
proberen. De beurs staat voor een breed, vernieuwend aanbod, variërend van food
en drinks tot tech en dienstverlening. Alles om een horecazaak klaar te stomen
voor de toekomst.
Laagdrempelig
Zowel
deelname aan als bezoek van Horeca Vakbeurs is laagdrempelig, zoals men in
Hardenberg gewend is. Denk bijvoorbeeld aan de all-in mogelijkheden met
bijvoorbeeld een standhoudersrestaurant, maar ook aan het gratis parkeren op de
grote naastgelegen parkeerplaats. Ook is de hal in Hardenberg goed bereikbaar. “Bedrijven
die hun vernieuwende producten willen presenteren worden van harte uitgenodigd
contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken”, sluit Ruth Zweers –
adviseur bij Horeca Vakbeurs- af.