29 – 31 januari 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Op bezoek bij … De Rheezerbelten

Rheezerbelten

Aan de rand van Hardenberg, te midden van diverse campings en vakantieparken, ligt verscholen in het bos Restaurant De Rheezerbelten. Al ruim 20 jaar zijn Enrico en Margé Hans trotse eigenaren. De Rheezerbelten heeft, dankzij de twee restaurants onder één dak, een uniek concept. Aan de voorkant zit het pannenkoekenrestaurant, favoriet bij families, gezinnen en kinderen. Achterin is de Rheezer Bistro gesitueerd, het fine dining restaurant met een eigen sfeer en uitstraling. Hier worden gasten culinair verrast met een 3-, 4-, 5- of 6-gangen menu of kunnen ze à la carte kiezen. Zoals chef-kok Nick van Swaal het zegt: ‘We serveren van kroket tot kreeft.’

Als we vragen naar wat De Rheezerbelten uniek maakt ten opzichte van andere restaurants is veelzijdigheid dan ook het eerste dat Margé noemt. De twee restaurants, hoewel erg verschillend, versterken elkaar ook. Families die bijvoorbeeld bij het pannenkoekenrestaurant zijn geweest komen later met z’n tweeën eten bij de Rheezer Bistro. Over veelzijdigheid gesproken, bij De Rheezerbelten kun je naast dineren ook een huwelijksfeest vieren, een jubileum vieren, een bedrijfsuitje houden of een andere feest vieren. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden voor vergaderarrangementen en trainingen. Al deze gelegenheden worden altijd op maat gemaakt in samenspraak met de gast. Persoonlijke invulling is erg belangrijk en altijd mogelijk.

Een ander speerpunt van De Rheezerbelten is de hoge kwaliteitsstandaard. Het team streeft er naar het morgen weer beter te doen dan vandaag. Èn er valt altijd wat te leren van gisteren. Maar deze hoge standaard hanteren Margé en haar man Enrico ook richting hun team. Dankzij goed werkgeverschap heeft De Rheezerbelten geen last van personeelstekort èn zijn er tijdens corona geen personeelsleden overgestapt naar een andere baan. Als voorbeeld van goed werkgeverschap geeft Margé aan dat elk vast teamlid iedere maand in elk geval één van de weekenden vrij is.

We zijn benieuwd waar De Rheezerbelten de komende tijd in gaat investeren. Margé vertelt dat het oudste gedeelte van het pand een nieuw duurzaam dak krijgt. Dat dit een duurzaam dak wordt is niet toevallig want De Rheezerbelten heeft al jaren een Green Key Goud certificering. Green Key is hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor de gastvrijheidssector. Momenteel is De Rheezerbelten het enige restaurant in Overijssel met een Green Key certificaat. Een mooi voorbeeld voor de horecasector, waarin duurzaamheid ook steeds belangrijker wordt.

rheezerbelten
rheezerbelten

In lijn met het duurzaamheidsbeleid worden producten zoveel mogelijk lokaal en seizoensgebonden ingekocht. Bovendien beschikt De Rheezerbelten over een eigen groente- en kruidentuin. Verser en lokaler is het niet te krijgen! Het motto van chef-kok Nick van Swaal is dan ook: ‘Wat goed is, hoeft niet van ver te komen.’ Van de fietser of wandelaar die komt aanwaaien tot de fijnproever die een avond lang in de watten wordt gelegd, bij De Rheezerbelten kom je om te genieten. Kijk voor meer informatie op https://www.rheezerbelten.nl/

 

Deel dit bericht