Wie natuur wil combineren met een lekkere lunch of uitgebreid Chefs Menu moet naar Bistro de Oale Ste. De locatie is schitterend, je wandelt of fietst namelijk zo de Sallandse Heuvelrug op. Maar niet alleen dagjesmensen komen hier, de bijbehorende camping De Noetselerberg biedt talloze overnachtingsmogelijkheden. We zijn benieuwd naar meer over Bistro de Oale Ste en gaan op bezoek in Nijverdal.
Allereerst feliciteren we Bert-Jan Hoekjen, eigenaar en chefkok, met de notering in de Terras Top 100. Deze jaarlijks ranking, georganiseerd door Misset Horeca, komt elk jaar tot stand door mystery visits en een professionele jury. Bistro de Oale Ste doet al zo’n 10 jaar mee met deze horecawedstrijd. We zijn benieuwd hoe het personeel zich hierop voorbereid. Bert-Jan vertelt: ‘Het gehele jaar door ontvangen we mystery visits, hiervoor maken we gebruik van Gast is Koning. Daarnaast worden er regelmatig terras- en gastvrijheidstrainingen georganiseerd.’ Dit zorgt al jaren voor een mooie notering in de Terras Top 100!
Bistro de Oale Ste en Camping de Noetselerberg worden gerund door de Familie Hoekjen. Dit is ook wat Bert-Jan als één van de sterke punten ziet, dat ze nog een echt familiebedrijf zijn. Bert-Jan en zijn broer Geert zijn zelfs geboren in het woonhuis waar nu de Bistro is gevestigd. Gasten waarderen de kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. De Twentse nuchterheid is ook verweven in het bedrijf, zoals ze het zelf verwoorden: ‘Geen poespas, wél kwaliteit.’
Tijdens het campingseizoen is Bistro de Oale Ste 7 dagen per week geopend. In de winter wordt dat teruggebracht naar 4 dagen per week. In de zomer is een groot deel van de gasten ook gast op de camping. Maar vertelt Bert-Jan: ‘In het voor- en najaar is dit vaak omgedraaid en zien we veel meer dagjesmensen en passanten.’ Hierdoor is de Bistro dan ook niet volledig afhankelijk van de camping en wordt deze ook door andere mensen gevonden.
We vragen Bert-Jan waar ze de komende tijd graag in zouden willen investeren. Hij vertelt dat een grote wens is om het terras te overkappen en hier naast een zomer- ook een winterterras van te maken. Niet alleen nemen gasten (ook in de winter) graag plaats op het terras, het boost ook je omzet volgens Bert-Jan. Of zijn wens al op korte termijn werkelijkheid wordt is nog even de vraag, want ook het toiletgebouw en het zwembad zijn toe aan een opknapbeurt.
Op de kaart bij Bistro de Oale Ste vind je seizoensgebonden gerechten zoals asperges en mosselen, en verder een mix van vis-, vlees- en vegetarische gerechten. De menukaart wordt 3 à 4 keer per jaar vernieuwd en gasten kunnen zich altijd laten verrassen door het Chefs Menu. Bezoek voor meer informatie de website: https://oaleste.nl/